Kennismaken

Foto: JanJaap Zeydner
Foto: JanJaap Zeydner

Nienke Smit-Zuidweg woont met man Huub en twee zonen in Bilthoven. Zij is afgestudeerd in de 'integratieve kinder- en jeugdpsychotherapie/basis' en volgt momenteel de specialisatie 'integratieve kinder- en jeugdpsychotherapie' bij de Nederlandse Academie voor Integratieve Psychotherapie Vesta.

Daarnaast werkt ze als trouwambtenaar voor de gemeente De Bilt en als docent op het HBO. Op de Avans Hogeschool geeft ze aan deeltijdstudenten 'Social Work' onder andere de vakken 'ontwikkelingspsychologie', 'sociologie', 'geschiedenis van het sociaal werk' en 'psychologie'.

 

Afgeronde opleidingen en motivatie

· Integratieve kinder- en jeugdpsychotherapie/basis (post-HBO)

· Integratieve kinder- en jeugdcounseling (post-HBO)

· Communicatiewetenschap (WO)

· Theaterdocent (HBO, 1e graads)

· Trainingsactrice/Acteur-in-Bedrijf (Post-HBO)

· Cursus (Kinder) EHBO

Voor meer informatie en een CV: 

Nienke was ruim 10 jaar werkzaam als theaterdocent. Ze gaf lessen en workshops aan kinderen en jongeren en ze ontwikkelde als Projectleider Educatie bij Theatergezelschap De Utrechtse Spelen (inmiddels ‘Theater Utrecht’) voorstellingen op middelbare scholen. Deze voorstellingen gaan over onderwerpen die jongeren bezig houden, zoals sociale media, seksualiteit, en uitgaansgeweld. 

Na een les of workshop kwam het steeds vaker voor dat kinderen en jongeren Nienke opzochten om  bij haar hun hart te luchten. Ze kreeg hierdoor meer en meer de behoefte om op een professionele manier om te kunnen gaan met deze hulpvragen. Dit leidde er  toe dat ze in maart 2014 is begonnen met de opleiding 'Integratieve kinder- en jeugdpsychotherapie'. Ze begeleidt binnen haar praktijk kinderen en jongeren door middel van counseling en therapie.

 

(Foto rechts gemaakt door JanJaap Zeydner)