Coronamaatregelen

 

Actuele informatie Coronavirus, december 2021

Tijdens de lockdown mag Het Huis van Zuid open blijven voor cliënten. Oudergesprekken worden via beeldbellen gevoerd.

Juist in deze spannende en onzekere tijd is het belangrijk dat kinderen en jongeren de hulp krijgen die zij nodig hebben. Je kind kan dus terecht, ook voor een intakegesprek.

Uiteraard neemt Het Huis van Zuid alle richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en de beroepsverenigingen zorgvuldig in acht. Zo houden we 1,5 meter afstand. De Beweegruimte (het gebouw waarin de praktijk is gevestigd) is gelukkig lekker groot (200 m2) dus dat is goed te doen. Ook hebben we in het gehele pand de nodige maatregelen getroffen in het kader van de hygiene.  

De volgende richtlijnen zijn hierbij van belang voor cliënten en hun ouders:

  • - Kom niet te vroeg om onnodig wachten te voorkomen. Er wordt meer tijd tussen de sessies gepland zodat uitloop van sessies wordt voorkomen.
  • - Bij binnenkomst was of desinfecteer je eerst je handen.
  • - In de wachtkamer dragen ouders en cliënten vanaf 13 jaar een mondkapje. In de praktijkruimte mag deze af.
  • - We houden 1,5 meter afstand van elkaar.
  • - Gebruikt materiaal (spelletjes, viltstiften e.d.) zal na elke sessie worden schoongemaakt.

Heeft je kind verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid of verhoging houd dan je kind thuis om eerst goed uit te zieken. In dat geval is een sessie via beeldbellen altijd mogelijk. Is je kind fit maar nog wat huiverig om de praktijk te bezoeken, ook dan kunnen sessies via beeldbellen doorgang vinden.

Voor het eventuele beeldbellen wordt een veilige communicatieoplossing gebruikt. Deze voldoet aan alle strenge veiligheidseisen voor het delen van vertrouwelijke en privacygevoelige informatie via pc, laptop, tablet en telefoon. Zo wordt de privacy van jou en van je kind gewaarborgd.