Coronamaatregelen

 

Actuele informatie Coronavirus - Het Huis van Zuid per 11 mei weer open!

Na een periode van intensief beeldbellen gaat Het Huis van Zuid vanaf 11 mei weer open! Hoe fijn het ook was voor cliënten om de begeleiding te kunnen voortzetten via het scherm, er gaat gaat niets boven face-to-face contact. Uiteraard nemen we daarbij alle richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en de beroepsverenigingen zorgvuldig in acht. Zo houden we 1,5 meter afstand. De Beweegruimte (het gebouw waarin de praktijk is gevestigd) is gelukkig lekker groot (200 m2) dus dat is goed te doen. Ook hebben we in het gehele pand de nodige maatregelen getroffen in het kader van de hygiene. Cliënten die momenteel in begeleiding zijn (en hun ouders) ontvangen allen nog apart bericht over de heropening. Meer info over de genomen maatregelen vind je hier .

Afspraken vanaf 11 mei vinden dus weer plaats in de praktijk. De volgende richtlijnen zijn hierbij van belang voor cliënten:

  • - Kom in je eentje als dat kan, tenzij anders afgesproken.
  • - Kom niet te vroeg om onnodig wachten te voorkomen. Er wordt meer tijd tussen de sessies gepland zodat uitloop van sessies wordt voorkomen.
  • - Bij binnenkomst was je eerst je handen, links bij het aanrecht.
  • - Vervolgens loop je rechtdoor naar de kamer die grenst aan de keuken. Deze kamer is speciaal ingericht als wachtkamer voor cliënten van Het Huis van Zuid. Hier wordt je door Nienke opgehaald.
  • - We houden 1,5 meter afstand van elkaar.
  • - Toiletbezoek is niet mogelijk vanwege hygiene maatregelen. Bij hoge nood maken we uiteraard een uitzondering en maken we extra schoon.
  • - Na afloop verlaat je de praktijk via de deur aan de achterkant (Looydijk 115A). Als je dat fijn vindt, dan loopt Nienke even met je mee terug naar de voorkant.
  • - Gebruikt materiaal (spelletjes, viltstiften e.d.) zal na elke sessie worden schoongemaakt.
  • - Was je handen nogmaals zodra je weer thuis bent.

Heeft je kind verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid of verhoging houd dan je kind thuis om eerst goed uit te zieken. In dat geval is een sessie via beeldbellen altijd mogelijk. Is je kind fit maar nog wat huiverig om de praktijk te bezoeken, ook dan kunnen sessies via beeldbellen doorgang vinden.

Voor het videobellen wordt 'KPN Zorgmessenger' gebruikt. Dit is een communicatieoplossing die al vele jaren wordt gebruikt in de zorg in Nederland. Zorgmessenger voldoet aan alle strenge veiligheidseisen voor het delen van vertrouwelijke en privacygevoelige informatie via pc, laptop, tablet en telefoon. Zo wordt de privacy van je kind gewaarborgd.

Juist in deze spannende en onzekere tijd is het belangrijk dat kinderen en jongeren de hulp krijgen die zij nodig hebben. Je kind kan dus terechtin de praktijk, ook voor een intakegesprek.